Spis Blæksprutter, foredrag ved Ole Mouritsen, professor i gastrofysik og kulnarisk fødevareinnovation Aflyst
AFLYST PGA SYGDOM
I foredraget tager vi på en kulturhistorisk og gastronomisk rejse under havoverfladen for at besøge nogle af verdens mærkeligste skabninger, blæksprutterne, der er beslægtet med bløddyr som muslinger og snegle. De kan blive kæmpestore, men alligevel lever de kun et par år.
De har blåt blod og tre hjerter, og de kan udspy kulsort blæk. De har en hjerne og udviser intelligens, men sært nok sidder det meste af hjernen i armene. Deres hud kan med lynets hast skifte farve og mønstre, de kan smage med armene, og de er mestre i at forklæde sig som sten og grus.
Samtidig har blæksprutter verden over og gennem årtusinder og i mange kulturer fundet vej ind i køkkenet og i gastronomien. De er velsmagende og næringsrige. De kan blive en vigtig proteinkilde for os til at erstatte kød fra landdyr. I modsætning til mange fiskebestande er alle verdens blækspruttepopulationer i vækst. – Hvad med at spise dem?
Arrangementet foregår i samarbejde med Ole Mouritsen og kokkeskolen på EUC Nord v. Dennis Mølgaard, hvor kokkeeleverne har tilberedt spændende blæksprutte smagsprøver og der serveres en forfriskning til. begrænset antal pladser.
Kontaktperson Inge Reenberg, mail: ir@ingereenberg.dk mobil 22712720
Information om arrangementet
Dato og tid Tirsdag d. 18. november 2025 kl. 16:30 til 18:30
Tilmeldingsfrist Torsdag d. 13. november 2025 kl. 12:00
Sted
Restauranten på Gastronomi og Service
M.P. Koefoedsvej 10
9800 Hjørring
Arrangør
Hjørring Folkeuniversitet
Tlf. +45 51216074
hjfolkeuniversitet@gmail.com
Denne side er lavet med NemTilmeld
Tilmelding til dette arrangement bliver håndteret med NemTilmeld.
Hvis du selv holder arrangementer, kan du prøve NemTilmeld's tilmeldingssystem for 0 kr. til dit næste arrangement.
PS: Reklamen bliver vist, fordi dette er en sponsoreret konto hos NemTilmeld.
Indlæser