AFLYST PGA SYGDOM   

I foredraget tager vi på en kulturhistorisk og gastronomisk rejse under havoverfladen for at besøge nogle af verdens mærkeligste skabninger, blæksprutterne, der er beslægtet med bløddyr som muslinger og snegle. De kan blive kæmpestore, men alligevel lever de kun et par år.

De har blåt blod og tre hjerter, og de kan udspy kulsort blæk. De har en hjerne og udviser intelligens, men sært nok sidder det meste af hjernen i armene. Deres hud kan med lynets hast skifte farve og mønstre, de kan smage med armene, og de er mestre i at forklæde sig som sten og grus.

Samtidig har blæksprutter verden over og gennem årtusinder og i mange kulturer fundet vej ind i køkkenet og i gastronomien. De er velsmagende og næringsrige. De kan blive en vigtig proteinkilde for os til at erstatte kød fra landdyr. I modsætning til mange fiskebestande er alle verdens blækspruttepopulationer i vækst. – Hvad med at spise dem?

Arrangementet foregår i samarbejde med Ole Mouritsen og kokkeskolen på EUC Nord v. Dennis Mølgaard, hvor kokkeeleverne har tilberedt spændende blæksprutte smagsprøver og der serveres en forfriskning til. begrænset antal pladser.

Kontaktperson Inge Reenberg, mail: ir@ingereenberg.dk  mobil 22712720